boekje 'Lang zal ik leven in de gloria' - Johan en Aline Weij

Kinderen en het verliezen van een geliefde
Johan en Aline Weij (NGK) maakten samen het boekje ’Lang zal ik leven in de gloria - welkom in de hemel’, dat allereerst bedoeld is voor kinderen, maar vast en zeker ook heel veel steun en troost kan bieden voor volwassenen.
In het afgelopen jaar, toen hun kleindochter overleed, bleek dat er eigenlijk niets op de markt is dat kinderen kan helpen als er iemand in hun directe omgeving komt te overlijden.
Toch is het sterven van een vader, moeder, opa of oma of een andere dierbare een ingrijpend gebeuren. Vaak weten volwassenen niet meer te zeggen dan: hij/zij is nu in de hemel.
Maar wat is ’de hemel’?
Wat weten we daar nu eigenlijk van?
Toch staan er prachtige pareltjes in de Bijbel, maar die zitten vaak verstopt. Die proberen we nu – allereerst voor kinderen - te belichten en te laten stralen.
Aline heeft de aquarellen gemaakt en Johan schreef de tekst van het boekje, inclusief de verwijzing waar je het in de Bijbel kunt vinden.
Kinderen vertellen over de hemel
Los van verdrietige omstandigheden zou dit kijk- en leesmateriaal een mooie aanvulling kunnen zijn op wat christelijke ouders allemaal in huis hebben aan kinderbijbels en (voor)leesboekjes.
Het is toch echt een gemis als wij (en onze kinderen) niet weten wat ons concreet in de hemel te wachten staat?

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven. Het kost € 14,95 (exclusief eventuele verzendkosten).
Het is te bestellen via: boekje bestellen (mailto:alineweij@live.nl)

Het is ook te koop bij de plaatselijke Boeksjop Rinnah.

Lang zal ik leven Lang zal ik leven