Wie is wie?

In de afgelopen 5 jaar zijn er regelmatig nieuwe mensen binnengekomen in onze gemeente. Ben je een van hen, dan vraag je je wellicht wel eens af “Wie is …?”. Vul de naam maar in. Ook voor degene die al jaar en dag lid is, komt die vraag toch regelmatig naar boven “Wie is nou dat nieuwe stel?” of iets dergelijks. De brongids kan je wel iets vertellen over het adres, maar een foto zegt meer dan duizend woorden.

De oplossing daarvoor is een fotoboek, vaak ook aangeduid als ’smoelenboek’. Als commissie open huis denken wij regelmatig na over de kerk als open huis voor gasten en nieuwe leden. Zodoende hebben we nagedacht over een ’smoelenboek’ via internet.  Uiteindelijk zijn we aan de slag gegaan met www.kerklid.nl.

Deze website is een beveiligde site (via https) en je moet inloggen met email en wachtwoord.

Inmiddels zijn de persoonsgegevens uit de brongids op www.kerklid.nl geïmporteerd en sindsdien wordt dit up-to-date gehouden. Wat nu nog mist zijn de foto’s. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig en vragen we jullie medewerking. Zou je een foto van jezelf kunnen uploaden op www.kerklid.nl om het fotoboek van onze gemeente compleet te maken? Dit werkt als volgt:

Ga naar www.kerklid.nl en log in met het e-mailadres waarmee je in de gemeentegids staat. Als het de eerste keer is, kun je kiezen voor ‘Wachtwoord vergeten? Klik hier’. Vervolgens ontvangt u een e-mail om het wachtwoord aan te passen.

In “Mijn gegevens\Personen” kun je een foto selecteren en uploaden via de knop ‘Upload’. In het scherm daarna kun je de foto nog bijsnijden voor je deze definitief bewaard. De bedoeling is een foto waarop je alleen staat en die duidelijk je hele gezicht laat zien. Ervaring lijkt uit te wijzen dat Chrome of Firefox doorgaans het beste werkt.

Heb je hulp nodig laat het dan weten.

Namens commissie open huis
Leo van Houwelingen