de bron - over de bron

 

 

over de bron

Op 7 oktober 2011 is het nieuwe kerkgebouw ‘de bron’ in gebruik genomen. De naam ‘de bron’ is bewust gekozen. Het gebouw staat in de ‘rivierenwijk’ waar de straten genoemd zijn naar bekende Nederlandse rivieren. Het adres van de kerk is dan ook: Maasstraat 1.

Een bron is bovendien een plaats waar water te vinden is. Een heerlijke plek als je dorst hebt. Als je dorst hebt en op zoek bent naar water, is een bron een teken van hoop. Het komt goed.

Jezus zegt in de Bijbel dat Hij de bron is van Levend Water. Hoe mooi is dat. Een bron die water geeft voor eeuwig leven. Dat geeft hoop. Het komt goed.

Wij willen met onze bron een plaats zijn om die Jezus te ontmoeten. We komen als gemeente samen om in de bron, bij De Bron te ontdekken wat dat levend water voor ons betekent. Samen elkaar ontmoeten en met elkaar Jezus ontmoeten. Samen op zoek naar een hoopvolle toekomst.

Hier vind je de link naar de preek van ds Jan Meijer over Psalm 36 die hij bij de openingsdienst hield. Het thema was toen: welkom bij de Bron. Lees hier de preek terug.

Dankbaar voor het verleden gaan we zonder angst samen op weg, een hoopvolle toekomst tegemoet. Met elkaar dicht bij De Bron. Daar waar levend water te vinden is.

Klik hieronder op de links voor meer inspiratie.


algemeen - bijbelteksten - liederen